Седмица 153. Виена. Коледен базар. Греяно вино и бретцел!

Имах възможността да отида до Виена за по-малко от 48 часа и определено беше много вълнуващо приключение. За кракото време успях да посетя няколкото коледни базара – там има на всяка пресечка почти. Бях много впечатлена, че има порцеланови, брандирани чаши, в които се налива греяното вино. Струват 4 евро и след като я върнеш, получаваш депозита обратно. Така се избягва огромното разхищение на пластмаса, а и са много удобни и красиви, може дори да си я запазиш за спомен. Та, успях да пия греяно вино, да опитам бретцел, различни типични храни, че дори и десерти.

Едната вечер като гарнитура имаше странното нещо кнедли, което беше като варено тесто и доста безвкусно. Бях силно учудена какво точно е, но после прочетох…не мисля, че съм фен на австрийската и немската кухня.

Храната както винаги е главно месо, а типичните гарнитури са най-обикновени, сварени картофи, които нямат грам сол. Изобщо…австрийска работа. Успях обаче да опитам и двете много типични неща – ябълков щрудел и торта Сахер в известна сладкарница. Бяха много вкусни. Щруделът, голям и с много ябълки, а тортата хем шоколадова, хем не толкова сладка и захарта, а посредата има слой леко кисеещо сладко.

Едната вечер вечеряхме в много готино заведение, което открихме случайно, но пък храната беше страхотна. Аз хапнах печена гъба Портобело, пълнена с леща и козе сирене + гарнитура печена тиква, картофи и сос.

В новите храни, които опитах включвам и супата Tom Yum, която е тайланска и съдържа скариди и други вкусни неща.

Вижте повече във влога, който заснех:

 



HEALTHYLICIOUS
УЕБСАЙТ
☆ YOUTUBE
☆ INSTAGRAM

FACEBOOK

PERSONAL
FACEBOOK
INSTAGRAM
УЕБСАЙТ
БЛОГ

 

 



х Анелия

 

Leave a Reply