Седмица 144. Италиански “снаксове”.

Тази седмица нямаше вълнуващи приключения, защото в събота валеше дъжд и си останах вкъщи…и нямаше интернет 3 дни, което беше доооста тъжно. Бях се вързала към мобилния и общо взето няколко дни просто бях тъжна и рефрешвах каквото работеше. Нямах желание да уча даже хаха. В неделя обаче се оказа първата неделя на месеца – безплатни музеи, та се разходих малко и видях още няколко интересни места във Флоренция.

Не опитах нещо типично, ново или италианско, но пък си напазарувах разни снакове от био магазина (и не само). Лекциите ми са така направени, че 3 от 5 дни в седмицата съм в университета точно между 11:30-14:00 часа, съотвено огладнявам и посредата хапвам нещо малко. Опитах следните неща:

  • вафличка от мед, оризов сироп, спелта, сусам и бадеми – не е лоша, но е доста твърда
  • брашно от киноа  34%, царевично брашно, слънчогледово олио, конопено семе 10%, сол – никак не ми харесаха; направо са безвкусни и твърди
  • кокосови стърготини (47%), оризов сироп, агаве, оризов сироп на прах, брашно от пълнозърнест ориз, вафличка (картофено нишесте, олио) – беше вкусна, но вафличката се разпадаше, а вътрешността беше мазна, но като цяло е като баунти
  • оризов пудинг – вода, оризово брашно15%, оризов сироп, фибри от инулин, ванилия 0,08%, бактерии (bifidobacterium), регулатор на киселинноста – ставаше, гъсто е като нишестено кремче, а не като пудинг, усеща се ванилията; с малко мед или с гранола ще е супер

Другата седмица ме очаква вълнуващо връщане до България, а после още по-вълнуващи 10 дни в Италия. Stay tuned :)) 

 



HEALTHYLICIOUS
УЕБСАЙТ
☆ YOUTUBE
☆ INSTAGRAM

FACEBOOK

PERSONAL
FACEBOOK
INSTAGRAM
УЕБСАЙТ
БЛОГ

 

 



х Анелия

 

 

Leave a Reply