Седмица 132. Вегетариански хагис. Дипломиране.

Пътуването ми до Шотландия бе едно много интересно преживяване. Причината за него бе дипломирането ми – BA(Hons) Media – резултатът от 4 години учене в Шотландия. Разбира се, семейството нямаше как да пропусне събитието, та се натоварихме 8 души на самолета – 2те ми братовчедки, леля ми, съпругът й, нашите, та и дядо ми. Сговорна дружина.

Разбира се, 10 дни с толкова много души не е лесно, но пък си струваше. Няколко пъти леко се изнеряхме взаимно, леко имахме проблеми кой какво да яде, какво да пие и как да протичат дните, но пък видяхме толкова много неща и се сплотихме, че определено беше страхотно преживяване. Добре че сменяхме градовете на всеки няколко дни. Започнахме с Глазгоу, Абърдийн, така наречените highlands – тоест планинската част на Шотландия, където наеме кола и видяхме Инвернес, езерото Лох Нес и разни други градче и Единбург за завършек.

Дипломирането беше вълуващо. Относно церемонията – беше организирана в театъра в Абърдийн – много красива и внушителна сграда, бяхме строго подредени и всеки излизаше отпред, за да му стиснат ръката и да получи един свитък. Цялото нещо траеше около 10 секунди. Ето ме и мен:

Aneliya Kalcheva – Bachelor Of Arts Media

Балът също беше интересно преживяване, въпреки че доста по-различно от нашите. Имаше шотландска музика, основото беше сервирано на блок маса, стояхме на кръгли маси … въпреки това имаше танци, вино и си прекарахме много добре. Доволна съм определено!

Относно храната и новите неща, които опитах … главно живях на риба и картофи. В крайна сметка това има в Шотландия. Често гарнитурата бе картофи или самото ядене пълнен картоф. Когато семейството вечеряше със стекове и месо, аз обикновено залагах на риба. Като цяло съм много доволна от рибата там.

Доста често имаше и аспержи, които много обичам..та с една дума, не умрях от глад!

 

 

Интересното нещо, което опитах беше вегетариански хагис (haggis – нещо като агнешки дреболии). Разбира се, нямаше как да не им покажа всичко типично и бях развълнувана, когато открих, че в заведението има и вегетарианска версия на хагиса. Беше приготвена от гъби, лук и доста зеленчуци. А, стандарната гарнитура от картоф и ряпа присъстваше също. Тук може да прочетете за първото ми опитване на истински хагис преди години. Тази вегетарианска версия беше изключително сполучлива. Бяха докарали вкуса напълно. Много готино!

 

Семейството ми дегустираше бира през цялото време – тоест нито веднъж не пихме уиски, а с майка ми само няколко пъти си поръчахме вино. Всички останали дни питието беше бира! Аз не съм й най-големият фен, даже никак, но все пак опитвах по една глътка и смея да твърдя, че беше много, ама много различна всеки път. Така че, опитвайте бира… някой път може и да ви хареса хаха 😉

Интересно ли ви е да прочетете повече относно самото пътуване, забележителности и различни съвети/идеи за Шотландия?

 



HEALTHYLICIOUS

УЕБСАЙТ
☆ YOUTUBE
☆ INSTAGRAM

FACEBOOK

PERSONAL

FACEBOOK
INSTAGRAM
УЕБСАЙТ
БЛОГ

 



х Анелия

 

Leave a Reply