Седмица 113. Subscription Box. Бедствено положение. 3-ти март.

Няма как седмицата след рождения ден да не е вълнуваща също :)) С Надя, съквартирантката ми, си празнувахме заедно рождените дни. И подаръка, който получих беше нещо, което винаги тайничко съм се надявала – някой да ми подари храна (хаха!). Момичетата бяха опаковали всичко като абонаментна кутия (защото ги обичааам!) и вътре имаше различни продукти, които да пробвам! Толкова безкрайно развълнувана бях, когато го получих. Това е едно от най-готините неща, които са ми подарявали.

 

  

Чудите ли се вече какво имаше вътре?

  • Шоколад на Loving Earth – голям размер! “Млечен”! Сигурно си спомняте колко много исках да ги опитам и как се вълнувах, когато открих малките опаковки (соленият карамел ми е любим). Sarah’s Day е любимата ми YouTube влогърка, а тя им е голям фен, но тъй като марката е австралийска, до скоро ги нямаше дори тук, в Шотландия. Съдържанието е: какао (47%) (сурово какаово масло, сурови какаови зърна), кокосов нектар, кокос (23%)
  • Двойно шоколадови бисквити на Rhythm 108  – харесаха ми, леко горчиви са, но определено много приятни. Отдавна исках да ги опитам и ги бях загледала в магазина. Бих опитала и другите видове на марката. Съдържание: органично безглутеново брашно (29%) , органично кокосово олио (24%), органична захар от кокосов цвят , органичен черен шоколад (13%)( какаова маса, захар от кокосов цвят, какаово масло), органични лешници (8%), органично какао на прах, бакплувер
  • Макарони от червена леща – прекрасниии! Опитвала съм вече какви ли не, като в момента имам безглутенови макарони, които са комбинация от нахут, елда, ориз и всякакви брашна, но тези са чудесни и най-добрите, които съм опитвала досега. Имат вкус на обикновени и омекват много добре, което е важно. Много съм доволна и бих купила пак!
  • Шоколадов “крем” на Biona – кокос, концентриран кокосов сироп, какао на прах (8%) – много ми харесва! Мисля, че преди 2 години съм го опитвала. Много е вкусен и може да се яде директно с лъжицата от буркана, но е доста гъст – тоест не точно сос или крем и не бих казала, че става за мазане, а по-скоро е като твърд течен шоколад. И все пак – вкусът е прекрасен!
  • Cashew Caramello тахан на Almighty Foods – много харесвам марката, защото е шотландска и е малък местен бизнес. Следователно и по-скъпа – £6 за бурканче. Опитвала съм Raspberry Whip и бих казала, че двата продукта имат сходен вкус, само тук го няма аромата на малини. Харесва ми, но има нещо, което бих променила – някак доста сладко ми идва и може би търся по-карамелов вкус. Състав: кашу, сушен кокос, кокосов нектар, чуфа (tigernut), ванилия, сол от Хебридски острови, лимоново масло
  • Стартър за квас – комплект за “захващане” на квас! Това е много вълнуващо и ще го пробвам като се прибера в България 🙂
  • И нещо, което не е за ядене – протмоне с моята буквичка за карти

Другият “хайлайт” на седмицата бяха българските събития – 1ви март – раздавахме мартенички в университета, въпреки че почти нямаше хора заради снега. Имахме си и домашна баница и питка!

За първи път през всичките ми години тук , вали толкова сняг… е, беше не повече от 5см, а температурата не падна много под -1, но все пак беше малко “бедствие”. Отмениха ни част от лекциите, университетът се наводни, токът спря…но най-интересното – всички супермаркети нямаха доставки и бяха почти празни. Изобщо голямо бедствие, голямо нещо!

През това време ние готвехме – направих 2 баници и 2 тави мляко с ориз (с любезните насоки на баба ми спрямо съотношението и мисля, се получи доста добре 🙂 )

Всичко това бе за събирането на 3-ти март. С другия университет организирахме голямо събитие с бюфет (за там беше всичката тази храна), танци,  песни и много позитивни емоции. Танцови състави от България бяха дошли и много, много хора (може би около 200 души) на различни възрасти. Стана ми много мило.

А седмицата завърши абсолютно подобаващо с любимата ми палачинкова неделя във FoodStory с Преслава – ходя за 3-ти път, но за първи не съм сама и беше толкова вълнуващо. Направо не знам коя от двете ни беше по-ухилена. Най-важното обаче! Как вечерта завърши – Преслава дойде у нас и съответно бяхме три момичета вкъщи, които огладняха вечерта. Те предложиха да си поръчаме пица. Пица! (Нали помните предния пост и пицата?!). Е, бях напълно готова да кажа, че аз не искам и просто ще си приготвя нещо друго…но пък защо да стоя да ги гледам как ядат пица? Бързо проверих сайтовете на почти всички пицарии, търсейки съставки. Най-накрая се оказа, че в Domino’s има съставки и че можеш дори сам да си правиш пица. Това беше моето място! Моята половина от пицата бе без доматен сос (за да няма захар) и само със зеленчуци (за да са пресни), а според съдържанието, в блата има само брашно и мая + някакво мляко (вероятно на прах, но това нямаше как да го избегна). Пицата дойде, и признавам си, да ям пица с приятелки в леглото в неделя вечер беше едно прекрасно преживяване и съм повече от горда със себе си, че го направих. А, и между другото тази седмица беше NEDA week (National Eating Disorder Awareness Week), така че я завърших с палачинки и пица, усмихната и горда!

 

 



HEALTHYLICIOUS

УЕБСАЙТ
☆ YOUTUBE
☆ INSTAGRAM

FACEBOOK

PERSONAL

FACEBOOK
INSTAGRAM
УЕБСАЙТ
БЛОГ

 


х Анелия

Leave a Reply