Седмица 83. Веган сирена Cheese the Queen.

Емоциите и преживяванията са нещо интересно. За последните 2 месеца преживях толкова много нови емоции, което е интересно, защото винаги съм си мислела, че човек може да изпита краен брой емоции. Покрай шофьорските изпити, изпитах безумния стрес, притеснение и т.н. и наблюдавах нови реакции от страна на тялото си - обикновено в стресови ситуации ям, [...]

Седмица 82. Крекери от камут.

Тази седмица опитах крекери от камут и останах доста доволна. Намерих ги в малко био магазинче на центъра и са италиански. Не ям чак толкова често крекери и имам конкретни любими (на Ziddo с лимец, босилек и т.н.), но тези бяха с много приятен вкус - почти без конкретен аромат и доста леки и приятни. [...]

Седмица 81. Жив шоколад. Emotional eating.

Човек е най-големият си враг....както е казал някой мъдър философ.  Интересно е как понякога сами се съсипваме и си причиняваме какво ли не....без ясна причина. Когато бях в Австралия може би бях постигнала най-големия баланс в психическо и физическо отношение. Хранех се пълноценно, не се лишавах, тренирах...не се тъпчех с простотии, обичах себе си, всяка [...]

Седмица 80. Изпит. Кокосов чипс с чили.

Явявах се на шофьорския изпит. И ме скъсаха. И беше много тъжно. И много стресиращо. И много интересно по един извратен начин, защото открих различни неща за себе си и реакциите на тялото си. Това до една степен бе интересно. Открих, че сте стресирам. И то много. Винаги съм мислела, че съм emotional eater, а [...]

Седмица 79. Черно фрапе.

Тази седмица опитах за първи път фрапе. Избрах черното, за да няма мляко...но тогава дойде следващият проблем - захарта. В крайна сметка реших просто да разбия нескафе с малко вода с фрапе шейкъра, после добавих още вода и накрая лед. Крайният резултат беше....не особено задоволителен поради простата причина, че никак не харесвам вкуса на нескафето, а [...]

Седмица 78. Риба.

Проядох риба. И това, с което се занимавах тази седмица бе рекламата на любимия ми ресторант Forest Food House. Ех, какви неща научих за ресторантите...вече изобщо не искам да ходя в ресторанти. Та те използват потресаващи продукти - месото се пръска с алгинати, за да е крехко, плодовете и зеленчуците с восък, повечето храни се [...]

Седмица 77. Лагер.

Седмица 77 бе една от най-предизвикателните. Бях на лагер. На детски лагер. В Ястребино. И ако четете блога ми, знаете, че съм доста обсебена на тема храна и това какво ям. А както се досещате в този тип бази и лагери, храната не е точно био. За закуска винаги имаше нещо тестяно - филийки, макарони, [...]

Седмица 76. Регресия.

Тази седмица бях на вечеря във Вила Буров, организирана от Lion's club. Времето не беше съвсем с нас, но пък си прекарах добре. Вила Буров е един от по-луксозните ресторанти във Варна и обстановката ми харесва страшно много - бяхме в градината, която е покрай красивата къща, а гледката е директно към морето. Изобщо много красиво! [...]

Седмица 75. Гранадила.

Тази седмица ходих на два театъра - Богът на касапницата и Ана Каренина - бяха интересни определено. Във Варна става все по-горещо, но пък почти приключих с шофьорския курс. Тази седмица опитах плода гранадила, който беше доста приятен и много прилича на маракуя. Повече може да видите във видеото: х Анелия

Седмица 74. Веган млека.

Шофьорският курс продължава с пълна пара и върви доста добре. Вече съм карала 10 часа и се чувствам значително по-спокойна. Лятото уж дойде, а всъщност не е - вече е юни, а аз продължавам да ходя с дънкеното си яке и още не съм си извадила сандалите. Пфу! Напоследък нямам много муза да пиша както [...]

Седмица 73. Халва без захар. Перфекционизъм.

Много е лесно човек да загуби себе си в опити за перфекционизъм. В един момент се чувстваш добре, обожаваш живота и си безкрайно щастлив, а в следващия изпадаш в крайности и умът ти започва да контролира всичко. Да се храниш здравословно, избирайки добри храни и давайки най-доброто на тялото си, което те кара да се чувстваш [...]

Седмица 72. Food revolution day. Сурови крекери.

Тази седмица отново мина много бързо - във вторник с Ротаракт проведохме проекта си Бъди герой, където бях лектор, в четвъртък бях на вътрешен изпит листовки (взех го, йее!), а в събота присъствах на едно дългоочаквано събитие - Food Revolution Day. Хранителната революция е инициатива на Джейми Оливър и този ден (20ти май) бе отбелязан [...]

Седмица 71. Чипс от нори.

Ходенето на теория всеки ден по 3 часа продължава. Доста е интересно, признавам, макар че 3 часа на ден са твърде много понякога. В петък бях и на изпращането на Първа (не валя дъжд, йес!) и ми стана едно такова миловидно и хубаво. Тази седмица опитах чипс от нори - печен с морска сол. Не беше [...]

Седмица 70. Мисо.

Най-голямата новина е, че започнах шофьорски курс. Школата, в която ходя обаче, първо трябва да се вземат двата изпита по теория и чак тогава започваш да шофираш....така че още не съм имала допир с кола. Теорията ми е много интересна и признавам, че ученето ми липсваше (е, поне първите два дни така си мислех). Новият [...]

Седмица 69. Земна ябълка.

Тази седмица отново разчитах на любимото си веган заведение във Варна - Храна за любов. Хапвах любимите ми безглутенови питки, суров солен чийзкейк, пай с разни зелени зеленчуци (ммм!). Също така тази седмица пристигна и Good Box, където имаше барчета Лея (йессс!) и от новите крекери на Мусала, които много ми харесват и определено ги [...]

Седмица 68. Нощ в библиотеката.

Тази седмица се бях посветила на маратона на четенето и Денят на книгата на 23-ти април. Във Варна от 15 години се организират големи празненства и традиционното вече спане в библиотеката - около 25 деца 6-ти клас прекарват нощта в библиотеката. Обожавам да помагам по време на това събитие. Преди 14 години, когато бе първата [...]

Седмица 67. Великден. Пости.

Ето че и Великден дойде! А сякаш вчера беше Коледа! Празниците са хубаво нещо - комбинация от много позитивни емоции и време, прекарано със семейството, което би било хубаво да имплементираме по-често в ежедневието си. Една от хубавите (или лошите?) страни на празниците е изобилието от храна и "преяждането" - да, понякога е трудно да осъзнаеш, [...]

Седмица 66. Великобритания. Кимчи. Матча.

След пътуването към Стара Загора се впуснах и в друго приключение - екскурзия до Великобритания - Абърдийн и Лондон. Да, признавам, че е странно да отида на почивка и екскурзия точно до Абърдийн, но исках да видя приятелките си. Разбира се, пътят е дълъг, тъй като кацнах в Глазгоу. Първият ден в Абърдийн бе доста [...]

Седмица 65. Мака.

Тази седмица върших разни неща из Варна и отново бях доста заета (не знам как се случва това), а уикенда бях в Стара Загора на конференция на Ротаракт. Стара Загора се оказа хубав град - централната улица е дълга и широка с много дървета и имаше иненадващо много хора. По време на конференцията го карах главно [...]

Седмица 64. Темпе.

Времето.минава.толкова.бързо. Чак ми се налага да слагам точки, за да го забавя :)) От средата на тази седмица съм във Варна. Слагахме паркет в бъдещата ми стая, бях на рожден ден на дядо ми (правих тирамису - и стандартно и веган вариант!), една от вечерите излизах и се прибрах късно и стигнах до извода, че когато [...]

Седмица 63. Хранителна мая.

Пролетта идва! Стажът приключва. А новата ми страст и идея започва да се разраства! Това е краткото обобщение на седмица 🙂 Тази седмица готвих, тренирах, разхождах се...с една дума се забавлявах и наслаждавах на София. Ходих на откриването на Forever 21 - влюбих се в този магазин, когато бях в Америка. След това любовта ми [...]

Седмица 62. Сладко от рози. YouTube канал.

Тази седмица започвам нови начинания. Реших, че ще снимам и видео клипове, опитвайки новите продукти, за които пиша тук от 62 седмици. Каналът ми в YouTube се казва Healthylicious и там може да откриете първото видео, а именно опитвайки сладкото от рози на Rosey's mark, което е без захар. Съставът е: ябълков сок, листа роза дамасцена, пектин [...]

Седмица 61. Хумус с леща.

Постите започнаха! Еха! Първи път през живота ми, в който ги правя и се чувствам супер, въпреки че е минало малко време. Знам, че не е нещо кой знае какво, но съм доста развълнувана. Седмицата премина нормално. Получих любимия си Good Box - може да прочетете отделния пост за съдържанието на кутията. Тази седмица отбелязахме Баба [...]

Good Box февруари 2017

                          Получаването на Good box е едно от любимите ми събития в месеца! Февруарската кутия този път изненадва с прекрасни продукти! Започваме с нещата за хапване: Соленки с лимец от Родопите - 100гр - 1.60лв Съдържанието им ме изненада приятно. След като вечерях [...]

Седмица 60. Рожден ден и Сирни Заговезни.

Честити ми 22 години! Както ви разказах в предния пост - прекарах си страхотен уикенд във Варна, а самият ми рожден ден премина също страхотно. Половината ден валеше, но пък какво толкова. Направих бонбони, с които да почерпя, които се получиха страхотно. Видях се с приятелките си, а вечерта вечерях с майка ми и баща [...]

Седмица 59. Неделен brunch и веган заведения.

Последна седмица без лаптоп (надявам се!), последна седмица на 21, последна седмица студ... Пътувайки към Варна, си мисля колко е красиво всичко и колко е просто да виждаме красотата в света. Ежедневно ми се налага да общувам с граждани, които звънят възмутени от света, от държавата, от другите, от всичко, от всички. И ежедневно виждам [...]

Седмица 58. Домашни тахани.

Аз продължавам с моята голяма любов към ядките. Още в понеделник прекарах няколко часа чупейки домашните лешници на баба и просто реших да ги смеля и превърна в тахан. По-скоро се получи гъста ядкова паста. Толкова се вдъхнових, че отидох и до магазина за кашу и орехи и направих и от тях. Занесах си ги [...]

Седмица 57. Кисело мляко от кашу

Лаптопът ми все още е на ремонт, а аз все още опитвам продукти с кашу. Тази седмица дори се върнах във Варна и изкарах уикенда там - времето бе невероятно и слънчево и се видях с приятели. Много съм доволна. Времето в София също се пдобрява, а работата в БТВ ми стана по-интересна - дори [...]

Седмица 56. Сирене от кашу + “Fantastic Beasts and Where To Find Them”

Тази седмица опитах един много дългоочакван продукт. От доста време искам да пробвам сирене от кашу (но с пробиотици!). Даже планирам да си направя кисело ядково мляко, но чакаш да ми пристигне термометърът. Имам закваска (пробиотик), имам ядки, които ще направя на ядкото мляко и ми остава термометъра, с който да разбера кога да сложа [...]

Седмица 55. Масло Гхи + “La La Land”

Седмица 3 почти се превърна в седмица 4. Но за всичко си има причина, нали знаете... Любимият ми компютър се намокри и отиде на ремонт, което означаваше, че няма от къде да ви разкажа за последната супер седмица. Тя беше от заетите - работа в БТВ се оказа заета и независимо, че не реализирам кой [...]

Седмица 54. Пастет от гъби + “Inferno”

Обичам да експериментирам с нови храни, но разбира се, само ако съставките им ми се струват хубави. Така открих пастета от гъби в DM. Направен е от гъби шийтаки и печурки. Съдържа също кокосово масло, картофено нишесте, много подправки и белтък от слънчогледови семки. Веган е, а цената е около 3лв. Вкусът е страхотен - [...]

Седмица 53. Фибри + “Момичето от влака”.

Нова година - нов късмет! Нали така казват всички? Е, нека тогава опитаме новия си късмет с новата година - продължаваме да говорим за храна, за продукти и всякакви интересни неща. А понякога и за някой нов филм 🙂 Нека предизвикателството с храната стане 100 седмици. Годината започна, че даже и цяла седмица мина! Седмицата [...]

Седмица 52. Равносметки.

∞ folks are usually about as happy as they make their minds up to be ∞ Каква година само! Толкова много предизвикателства и емоции! Това да бъдеш щастлив не зависи от нищо друго освен от собствената нагласа, нали? 52 седмици, изпълнени с много усмивки и страхотни преживявания. 52 нови храни, нови домове, нови приятелства, нови мечти, [...]

Седмица 51. Коледа.

И Коледа дойде! Че и краят на годината почти. Тази предпоследна седмица прекарах в София. Тези 5 дни бяха най-дългият ми престой в София и много различни мисли минаваха през главата ми. На моменти обожавах града - пълен е с ресторантчета, магазинчета и всякакви прекрасни места, има толкова много хубави ресторанти, които предлагат здравословна храна [...]

Седмица 50. Шоколадов кулинарен курс.

Седмица 50 започна с гръм и трясък и продължи по същия начин. Разбира се, какво по-подходящо за това величествено число 50. Трясъкът донесе със себе си напрежение, но то успя да се превърне в позитивни емоции. В крайна сметка, най-важното е как възприемаме нещата, нали? През тази седмица трябваше да взема различни важни решения и да [...]

Седмица 49. Чай от рози.

Седмиците се нижат една след друга и времето минава още по-бързо, когато си зает и когато си вкъщи. Тази седмица бе посветена на гостита и разказване за Австралия.   Разбира се, се бях развихрила в кухнята и още няколко пъти се уверих, че много, много обичам да готвя. Вече се чувствам нормално във Варна и [...]

Седмица 48. Вкъщи и бисквитки.

Да се върнеш вкъщи е хубаво чувство! Дори когато обожавах Австралия и се чувствах прекрасно там, не мога да отрека, че е приятно да си си вкъщи. Но и някак различно. Някак носталгично. Някак чуждо и непознато. Да се върнеш във Варна през зимата след като току-що си бил в разгара на авсралийското лято беше [...]

Седмица 47. Сидни. Виетнамска кухня.

Тази седмица бях в Сидни! Ех! Сидни е голям и космополитен град, точно като Ню Йорк и Лондон. Тълпите хора са още повече обаче, въпреки че мястото е по-широко. Но е факт, че по улиците има огромно количество хора и разминаването е трудно, но пък от друга страна всеки върви в неговата страна на пътя [...]

Седмица 46. Големият Бариерен Риф. Монголска кухня.

Преживяванията тази седмица започват с приключение до пустинята Pinnacles, където има огромно количество мухи и буквално бяхме нападнати - хиляди мухи се опитват да влязат в устата, очите, носа и всяко място по тялото, където могат да намерят вода, а според някои източници в Интернет - търсят протеини, за да си снасят яйцата. Понеделникът завърши [...]

Седмица 45. Пападам.

Тази седмица опитах няколко нови неща - индийският хляб пападам. Купих го и в началото помислих, че е нещо като чипс - тоест яде се суров и го опитах, но никак не ми хареса а чак по-късно осъзнах, че всъщност трябва да се запече или изпържи. Прави се от брашно от леща (и суров не [...]

Седмица 44. Рамбутан | What do you like most about yourself?

Ето че и последната седмица в университета дойде. Времето тук минава бързо 🙂  Всичко, което е правя е толкова интересно, че чак е приятно да се работи по тези проекти. По Фотография винаги правим презентации и представяме снимките си пред целия клас. Преподавателката винаги твърдеше, че снимките на един 'фотограф'се отнасят за самия него. Последната [...]

Седмица 43. Ябълка анона.

Времето минава толкова бързо! Не мога да повярвам, че след две седмици си тръгвам от Пърт, а след 4 ще съм във Варна. Признавам си...не ми се прибира! Тук всичко е толкова хубаво, че чак едно нещо н емога да намеря, което да ме накара да искам да се прибера. Нямам изпити, но пък имам [...]

Седмица 42. Макадамия и мляко от макадамия.

Лято ееее! Ходих на първия си "плаж" - тоест стоях на пясъка до една от реките и четох книга 2-3 часа и се пекох, следователно изгорях много, но пък беше тооолкова хубаво! Вече имам австралийски тен! Ето още нещо, което направих за първи път - бях с бански на 22ри октомври : ) Хората по [...]

Седмица 41. Японска мушмула.

Тази седмица се разхождах при всяка свободна минута. Просто си обикалях кварталите наоколо и се чувствах прекрасно!  И най-накрая открих нов плод - японска мушмула! Името на английски е loquat. Плодът е много малък и много вкусен! Сладък е, но не натрапчиво и има много хубава консистенция, ако мога така да се изразя. Аз си [...]

Седмица 40. Маракуя.

Тази седмица, общежитието миришеше на вкъщи. И то защо ли? Защото си направих пълнени пиперки! С години твърдях, че не обичам пипер, че отказвам да го ям суров, в разни ястия и т.н., защото придава неприятен аромат. Ядох го единствено на пълнени пиперки на фурна, но и тогава издълбавах само вътрешността, а пиперът премествах в чинията [...]

Седмица 39. Австралийско парти.

Ето че още един месец си отиде. С чиста съвест мога да класифицирам септември 2016 като най-бързо миналият месец в живота ми. Може би защото прекарвам the time of my life както се казва. Обожавам Австралия. Всичко тук ми харесва и никак не искам да си тръгвам. За първи път се чувствам щастлива на някакво [...]

Седмица 38. Солен чипс от плантайн (банан).

След фотосесията в края на миналата седмица, този път последва още една - в студио. Главният обект беше розовият ми еднорог, а облеклото - тениска, на която пише "Еднорозите са истински". Седмицата си беше натоварена, а именно защото следващата ни е почивна. Представяхме новите проекти по фотография (прословутите фотосесии), правих проекта си по Графичен Дизайн, [...]

Седмица 37. Кокосово кисело мляко.

"Връщайте се там, където на душата ви й е уютно" - Теа Денолюбова Обожавам Теа и нещата, които пише. Имах удоволствието лично да присъствам на TEDxVarna и определено беше много интересно и си заслужаваше. Темата на Теа беше за завръщането от ученето в чужбина. Колкото и добре да се чувствам тук, чувайки това на живо [...]

Седмица 36. Воден кестен. Суров домашен шоколад.

Ама много нови неща тази седмица! Нов iPhone, нова песен на Lady Gaga (it wasn't looooove, it was a perfect illusion...да, личи си, че само това слушам цяла седмица) ... водни кестени, суров шоколад.... и учене, и задачи, разбира се. Докато обикалях магазина и се чудех какво още да си купя, защото разбира се, списъците [...]

Седмица 35. Фермерски пазар. Сладкиши. Subscription boxes.

Имахме ваканция тази седмица. И се чудех какво ще съм опитала, а пък то се оказа, че доста интересни неща просто се "появиха" тази седмица. Упорито си почивах цяла седмица и не излизах кой знае колко много, с изключение на  деня, в който отидох до центъра и някак неосъзнато се прибрах пеша, извървявайки 18км. Много [...]